Onze filosofie is dat zelfbewustzijn geluk bevordert

Gun jezelf een positieve boost

Iedereen vult gelukkig zijn op zijn manier voor zichzelf in. De één wil rijk zijn, de ander wil 3 x per jaar op vakantie. Veelal spreken we dan van materialistisch gelukkig zijn. Daar kleeft een groot nadeel aan. De bevrediging van dit gevoel van gelukkig zijn, is slechts tijdelijk.

Echt gelukkig zijn, kun je pas zijn als je jezelf niet alleen herkent, maar ook erkent. Je bent wie je bent en dat is gewoon goed. Durf jezelf te erkennen en wedden dat je jezelf beter voelt?

De eerste stap naar geluk, begint met het stimuleren van je zelfbewustzijn. Deze stimulans kun je een goede steun in de rug geven door jezelf een positieve boost te geven.

Gun jezelf een positieve boost en doe daarom vandaag nog de CVI™.

Doe de CVIMeld je aan voor de nieuwsbrief
Bewonderen bij anderen

“Wat je bewondert in een ander, heb je waarschijnlijk bedekt bij jezelf”

De Core Values Index ™ onderscheid 4 hoofdtypes, de Builder, Merchant, Innovator en de Banker. Welke is voor jou herkenbaar?

Builder

Builder

De kernwaarde van een bouwer is kracht. Het zijn leiders die in staat zijn om doelen en resultaten te bereiken. Dit kunnen persoonlijke doelen zijn of doelen voor het bedrijf.

Ze handelen en nemen snel  beslissingen. Ze zijn krachtig omdat ze hun persoonlijke energie inzetten om een positief verschil te maken en resultaten te bereiken. Ze zijn resultaatgericht. In hun communicatie zijn ze recht door zee en komen ze snel tot de essentie. Ze zoeken naar snelle en eenvoudige benaderingen die hen in staat stellen om op  basis van intuïtie beslissingen te nemen en anderen tot actie aan te zetten.

Hun focus ligt om resultaten neer te zetten op de korte termijn. Zij acteren omdat ze geloven dat door te acteren, er gegarandeerd een goed resultaat volgt.

Merchant

Merchant

De kernwaarde van een merchant is liefde. Liefde is het koesteren van kernwaarden bij jezelf en bij anderen. Deze kernwaarde wordt ondersteund door de katalytische waarde van Waarheid. De waarheid is het vermogen om te zien hoe de dingen zijn.

Merchants zoeken verbinding en naar manieren om contact te maken met andere mensen. Ze verlangen naar openheid en nabijheid met hun collega’s. Ze nemen sociale en emotionele risico’s om goede relaties op te bouwen.

Merchants zijn een onweerstaanbare kracht in het bedrijfsleven. Zonder hen zouden geen zinvolle contacten worden gelegd, konden visies niet worden gerealiseerd en zouden (werknemers)relaties eronder lijden.

Innovator

Innovator

De kernwaarde van een innovator is wijsheid. Wijsheid is het vermogen om te zien hoe dingen werken en weten wat je eraan kunt doen. Deze kernwaarde wordt ondersteund door de katalytische waarde van Mededogen.

Mededogen is het vermogen om in situaties te blijven en te begrijpen waarom andere mensen reageren zoals ze doen. Innovators zijn probleemoplossers. Ze onderzoeken alle uitkomsten en kiezen het beste als het verstandigste antwoord. Ze maken een snelle en grondige beoordeling, prioritering en herconfiguratie van oplossingen, systemen en processen.

Zonder innovators konden bedrijven niet groeien. Vernieuwers maken ontwerp en ontwerp van producten mogelijk. Ze lossen conflicten op met leveranciers, klanten en werknemers.

Banker

Banker

De kernwaarde van een banker is kennis. Kennis is het "hoe" en "waarom" van dingen. Deze kernwaarde wordt ondersteund door de katalytische waarde van Gerechtigheid.

Gerechtigheid is de eerlijke en rechtvaardige manier van doen. Bankers verwerven en behouden kennis; ze bewaren, analyseren en informeren.

Bankers behoeden Merchants, Builders en Innovators voor een onredelijk of onverantwoord risico. Bankers werken hard voor gerechtigheid en daarbij passend gedrag.

Hun strategie is om constant feiten en kennis te vergaren en te analyseren, dus als de juiste tijd daar is, zullen ze het antwoord hebben.

Wij zijn….

Wie zijn zij? Wie ben jij?

Anneke Vos
Anneke Vos

Banker - Builder

Willem Titsing
Willem Titsing

Innovator - Merchant

Justine van der Zee
Justine van der Zee

Builder - Merchant

Saskia Huitink
Saskia Huitink

Innovator - Banker

Wie ben jij?
Roel van Dongen
Roel van Dongen

Merchant Builder

Roy in het Veld
Roy in het Veld

Merchant - Innovator

Wie ben jij?

Leer meer over jezelf met de CVI.
Een overzicht van de mogelijkheden

Gratis CVI

Onze filosofie 1

€ 0,00

Gratis verkorte CVI

Gratis CVI + E-boek

Onze filosofie 2

€ 7,95

Gratis CVI + E-boek

Meest gekozen

Full CVI + E-boek

Onze filosofie 3

€ 49,95

Volledige CVI, E-boek, CVI KEY en meer

Neem contact op

Wil je meer weten over de Core Values Index™ of ben je geïnteresseerd in een persoonlijk gesprek om het een en ander te onderbouwen? Neem dan contact met ons op. Vul hiernaast de gegevens in en een kort berichtje waarover het gaat. Wij nemen dan contact met je op.