Persoonlijke groei met de Core Values ​​Index™

Persoonlijke groei is het proces waarbij een persoon zichzelf herkent en zichzelf voortdurend ontwikkelt om zijn of haar volledige potentieel te bereiken.

Persoonlijke groei is een belangrijk onderdeel van iemands groei, volwassenheid, succes en geluk.

persoonlijke groei

De Core Values Index™ is een mooi instrument om je inzicht te geven in jouw onveranderlijke natuur.

Dit is voor iedereen persoonlijk, voor iedereen een andere weg dit hij of zij neemt. Immers het uitgangspunt, de basis waarvan je start, is voor iedereen anders.

Het mooie van persoonlijke groei is dat de mogelijkheden eindeloos zijn – je kunt zoveel leren als je wilt in je vakgebied. En terwijl je blijft groeien, begeef je je op een buitengewoon en zinvol pad in het leven.

Maar hoe weet je nou of je er klaar voor bent? Of je het echt wilt? Simpel, dat voel je aan. Je hebt het gevoel dat er iets niet  klopt, dat je jezelf niet bent.

Voor persoonlijke groei is het nooit te laat, ook al heb je het nog nooit onderzocht. Dan is dit  absoluut een goed moment om te beginnen!

persoonlijke groei

Wat is het proces van persoonlijke groei en ontwikkeling?

Er is geen universele strategie voor persoonlijke groei en ontwikkeling, aangezien elk persoon een individu is met zijn eigen startpunt.

Elk pad naar persoonlijke groei en ontwikkeling is de levensreis van het individu. Het is aan jou om te beslissen welk pad jij bewandelt en waar dat pad naartoe leidt. Er zijn echter wel instrumenten die jou op jouw reis zullen helpen.

Hoe is de situatie nu?

Heb jij jouw goede en slechte gewoonten al in kaart gebracht.

Wat is je favoriete staat?

Wat wil je verbeteren en waarom  wil je dat verbeteren?

Wat moet je doen? Wat heb je nodig?

Zoek de kennis en ervaring die je nodig hebt om dichter bij je ideale zelf te komen. Jij kunt de middelen vinden om je te helpen jouw ideale staat te bereiken. De CVI™ kan je daarbij helpen.

Het volgen van de Core Values Index™ kan tal van persoonlijke voordelen opleveren: Het geeft je inzicht in jezelf en anderen, verbeterde communicatie, het vinden van wegen naar meer geluk en het verkrijgen van een staat van ikigai en flow.

De Core Values Index™ is niet alleen voor het werk, hoe het jouw leven kan veranderen

Persoonlijke groei kan jou op alle gebieden van jouw leven helpen. Bijvoorbeeld in je werk. Het kan de manier veranderen waarop jij over uw werk denkt en jouw kansen om vooruit te komen vergroten.

Persoonlijke groei kan je helpen emotioneel en psychologisch te groeien om een ​​meer liefdevol, medelevend en positief persoon te worden. Het dient ook als een gids om je te helpen fouten en slechte gewoontes op te merken, te corrigeren en te veranderen.

Er zijn veel technieken in de markt om je te helpen groeien, waaronder creatieve visualisatie, repetitieve spraak, het ontwikkelen van een positieve mindset en meditatie. Persoonlijke ontwikkeling gaat ook vaak gepaard met counseling, coaching en lezen.

Een heel eenvoudige en gunstige manier om persoonlijk te groeien, is door met een onbevooroordeeld en open perspectief naar je acties en je leven te kijken. Hierdoor weet u wat u en uw leven moeten doen. De CVI™ geeft je dit inzicht.

Het is een relatieve nieuwkomer op de markt tussen alle persoonlijkheidstesten is de Core Values Index™, het is de beste psychometrische beoordeling die momenteel beschikbaar is. Het heeft de hoogste herhalingsbetrouwbaarheidsclassificatie van allemaal, 97,7%. Dit betekent dat als je de CVI™ vandaag volgt en over twee of zelfs vijf jaar later, jouw scores minder dan 3% zullen verschillen. Geen enkele andere beoordeling komt zelfs, maar in de buurt.

De aanname dat de CVI™ alleen te gebruiken is voor zakelijke doeleinden is niet correct. Feitelijk gezien geeft het zeker net zoveel of misschien wel meer voordelen het ook op persoonlijk vlak in te zetten.

Begrijp jezelf en ga voor persoonlijke groei.

In de kern beschrijft het CVI™ het DNA van je persoonlijkheid, je menselijke besturingssysteem zo te zeggen. Het doet dit op een manier die jou in staat stelt te begrijpen wat je gelukkig maakt. Dit is van groot belang, want door te doen waar je van houdt, vind je echte voldoening en vreugde in het leven. Op die manier kun je je op een natuurlijke manier ontwikkelen.

Jouw CVI™-rapport beschrijft jouw persoonlijkheid op basis van verhoudingen van vier kernwaarde-energieën of persoonlijkheidstypen: De Builder , Merchant , Innovator en Banker. Deze persoonlijkheidstypen worden weergegeven met elk een score van 0 (geen) tot 36 (maximum). Het is jouw specifieke verhouding van kernwaarde-energieën die jou uniek maken.

Een belangrijk punt dat je over de CVI™ leert, de wereld door de bril van jouw eigen persoonlijkheid en kernwaardenprofiel te zien. Dit weerspiegelt en vormt jouw percepties en verwachtingen van hoe je de wereld en iedereen daarin functioneert ziet.

Door meer te leren over je eigen perspectief en de manier waarop anderen de wereld zien, zul je het vermogen krijgen om je een weg te banen door relaties en uitdagingen met meer gemak en effectiviteit. Zowel persoonlijk als ook op het werk.

Persoonlijkheidstypes

Het CVI™-rapport gaat verder dan de afgezaagde uitspraken van “Je bent creatief” of “Je bent logisch”. Het biedt onschatbare bron aan informatie over het soort activiteiten en processen waar jij het gelukkigst van wordt.

Één van de kernwaarde-energieën is bijvoorbeeld de Innovator. Degenen die de hoogste score hebben in de Innovator-kernwaarde energie, hangen hun alles op aan wijsheid . Problemen oplossen en de bron van wijsheid in de ruimte zijn, dat is wat hen het gelukkigst maakt.

Een andere kernwaarde-energie heet Builder . Degenen met de hoogste score in de Builder-energie houden ervan om dingen voor elkaar te krijgen. Ze vinden hun grootste geluk om dingen vooruit te helpen, resultaten te boeken en te handelen door middel van krachtige prestaties.

Het lezen van jouw rapport helpt je om jezelf op een veel dieper niveau te begrijpen dan enige andere beoordeling of louter persoonlijkheidstest ooit zou kunnen.

Door te leren waaruit het DNA van je persoonlijkheid bestaat, leer je wat jou gelukkig maakt.

Het begrijpen van anderen

Het eerste dat je doe na het nemen van de CVI™ is het lezen van jouw uitgebreide rapport zodat jij jezelf begrijpt. Een ander aspect van het rapport is het begrijpen van anderen.

Wanneer je leert over de vier kernwaarde-energieën en hoe je hun aanwezigheid in anderen kunt herkennen, profiteer je onmiddellijk van het vermogen om te begrijpen wat mensen motiveert.

Als iemands hoogste score bijvoorbeeld Banker is, weet je meteen dat ze kennis en gerechtigheid boven alles waarderen. Ze proberen te ‘weten’ en laten anderen zich zorgen maken over actie en probleemoplossing.

Als je de CVI™ bestudeert, leer je hoe je de waarschijnlijke energieprofielen met kernwaarden bij anderen kunt identificeren. Dit geeft je onmiddellijk de mogelijkheid om op een dieper, zinvoller en constructiever niveau met mensen om te gaan. Jij gaat hun taal spreken.

Wat is de sleutel tot succes? Waar komt het vandaan?

Heb je ooit geprobeerd te slagen in iets dat je niet leuk vond? Het is niet gemakkelijk en uw kans op succes neemt dramatisch af als iets niet overeenkomt met uw kernpersoonlijkheid. Je voelt dit als ongemakkelijk, het past niet bij je.

Persoonlijk succes en mislukking vloeien voort uit respectievelijk afstemming of verkeerde afstemming met jouw natuur, het DNA van jouw persoonlijkheid.

Als je een logisch persoon bent die probeert succes te behalen in een creatieve bezigheid, kun je net zo goed proberen water naar de zee te brengen.

Wanneer jij de CVI™ doet en de basisprincipes leert van hoe jij emotioneel bedraad bent, kun je het soort activiteiten en inspanningen identificeren die jou het meeste geluk zullen brengen. Het zullen deze bezigheden zijn waarbij je een natuurlijke voorsprong krijgt op succes, omdat de reis vreugdevol en energiek zal aanvoelen, niet onbevredigend aanvoelen in zijn saaiheid en zinloosheid.

Klinkt dit logisch? Hoor je wat ik zeg?

Als je jezelf eenmaal begrijpt en anderen beter kunt doorgronden, verbetert het jouw vermogen om effectief te communiceren enorm. Als jij bijvoorbeeld spreekt met iemand wiens primaire kernwaarde energie Builder is, weet je al dat zij de voorkeur geven aan een beknopte, resultaatgerichte communicatiestijl. Je zou de onderwerpen tot een minimum beperken, langdradige discussies of geneste zijbalken vermijden en snel ter zake komen.

Bankiers snakken naar kennis. Ze zullen communicatie – vooral in schriftelijke vorm – die grondig en gedetailleerd is, waarderen. Bloemrijke analyses vol betekenis die moet worden geïnterpreteerd, zullen hen irriteren. Noem de feiten, alle feiten en alleen de feiten en jij zult een bankier aanspreken in zijn taal en hem gelukkig maken.

Merchants daarentegen hebben alles te maken met intuïtieve menselijke verbindingen. Ze kunnen subtiliteit en nuance beter lezen dan wie ook. Probeer nooit tegen een handelaar te liegen! Ze brengen en ontvangen informatie op een plezierige manier door middel van verhalen.

Zodra jij dergelijke tips en trucs leert om de kernwaarde-energieën van anderen te identificeren en te begrijpen, zul je een drastische verbetering zien in jouw vermogen om effectief te communiceren.

Klinkt dit logisch? Hoor je wat ik zeg?

Als je jezelf eenmaal begrijpt en anderen beter kunt doorgronden, verbetert het jouw vermogen om effectief te communiceren enorm. Als jij bijvoorbeeld spreekt met iemand wiens primaire kernwaarde energie Builder is, weet je al dat zij de voorkeur geven aan een beknopte, resultaatgerichte communicatiestijl. Je zou de onderwerpen tot een minimum beperken, langdradige discussies of geneste zijbalken vermijden en snel ter zake komen.

Bankiers snakken naar kennis. Ze zullen communicatie – vooral in schriftelijke vorm – die grondig en gedetailleerd is, waarderen. Bloemrijke analyses vol betekenis die moet worden geïnterpreteerd, zullen hen irriteren. Noem de feiten, alle feiten en alleen de feiten en jij zult een bankier aanspreken in zijn taal en hem gelukkig maken.

Merchants daarentegen hebben alles te maken met intuïtieve menselijke verbindingen. Ze kunnen subtiliteit en nuance beter lezen dan wie ook. Probeer nooit tegen een handelaar te liegen! Ze brengen en ontvangen informatie op een plezierige manier door middel van verhalen.

Zodra jij dergelijke tips en trucs leert om de kernwaarde-energieën van anderen te identificeren en te begrijpen, zul je een drastische verbetering zien in jouw vermogen om effectief te communiceren.

Ikigai en de State of Flow

De Japanners hebben een concept genaamd ikigai dat grofweg in het vertaalt als ‘reden van bestaan’. Het kan grafisch worden weergegeven als een vierlobbig Venn-diagram met waar je van houdt, waar je goed in bent, waar je voor betaald kunt worden en wat de wereld nodig heeft, alles overlappend in passie, missie, beroep en roeping met een staat van ikigai in het midden.

Psycholoog Mihály Csíkszentmihályi beschrijft Flow als een staat van volledige onderdompeling in een activiteit: “Volledig betrokken zijn bij een activiteit omwille van zichzelf. Het ego valt weg. De tijd vliegt. Elke actie, beweging en gedachte volgt onvermijdelijk uit de vorige, zoals jazz spelen. Je hele wezen is erbij betrokken en je gebruikt je vaardigheden tot het uiterste. “

Als jij echt jouw kernzelf kent en leert hoe je bedraad bent, kunt je de activiteiten en bezigheden identificeren, zowel persoonlijk als professioneel, die jou het grootste geluk zullen brengen.

Je kunt je ikigai vinden, je reden van bestaan, waarom je in de ochtend uit je bed komt, en geleidelijk activiteiten ondernemen die je in een staat van flow brengen.

Kan dit allemaal van jou zijn na het afleggen van de psychometrische beoordeling van de Core Values ​​Index™?

Ja! Dat kan.

Wat zijn de kernwaarden van de Builder, Merchant, Innovator en de Banker? Wat is de rol die zij spelen?

[lwptoc title=”Inhoud persoonlijke groei” labelShow=”tonen” labelHide=”verbergen”]

Willem Titsing

Auteur: Willem Titsing

Taylor Protocols Var Coach:

Als Innovator / Merchant ben ik een echte probleemoplosser. Geen probleem is te groot om aan te pakken. Dit helpt mij als VAR Consultant enorm om situaties helder te analyseren en elk probleem in de kiem te smoren.

Een unieke manier van denken is volgens mij key om tot creatieve en to the point oplossingen te komen.